Sommarens fiskeskola.

FISKESKOLAN SOMMAREN 2016

 

I samarbete med Jaktia Delsbo Vapen så anordnar Bjuråker-Norrbo FVO en fiskeskola för barn i åldrarna 9 -13 år där barnen får följa med ut till olika sjöar och även testa på olika fiskemetoder.

 

DAG 1

 

Vi samlades vid Jaktia i Delsbo och glädjen och förväntningarna var höga på årets första fiskeskola. 12 barn var anmälda och alla placerades ut i de bilar vi hade ordnat där glädjen var stor över att äntligen få komma ut och fiska. Vi åker till Strömbacka där vi har fått låna 2 flottar av Thomas Berglund och vi delar upp oss i jämna grupper för att sedan bege oss ut på Strömbackasjön .

Fiskeskolan.2016

 

Alla barnen börjar med att göra i ordning sina fiskespön och väljer ut vilka drag dom skall ha. I början på vår tur så är det rätt trögt fiske men efter en stund så börjar vissa barn att meta. Då börjar Mört och Abborre att hugga och barnen blir glada.

Tiden går och det börjar bli dags för mat. Vi åker med flottarna till en kåta som ligger alldeles vid sjökanten och äter. Efter maten drar fisket igång igen och då börjar de större gäddorna hugga. Vi avslutar dagen med att testa på trolling på vägen tillbaka och lyckas även då fånga några fina gäddor.

 

Fiskeskolan.2016.2

DAG 2

 

Vi samlas innan avresa mot Furuberg för dagens fiske i en tjärn som heter Ässjan.

Där vi skall fiska Öring och Abborre. När vi kommer fram så bär vi med oss redskap och mat ner till ett vindskydd där det även finns grillmöjligheter. Det blir fiske runt hela tjärnen och även idag lyckas vi få upp några öringar och även några abborrar. Vi samlas för mat och kvällssolen lyser fint över tjärnen.

Fiskeskolan.2016.3

Bild på en Öring tagen på drag med kastspö i Ässjan.

 

 

Det fångades även en hel del abborre med metspö. Dagen går mot sitt slut och vi samlas för avfärd mot Delsbo med vår fångst och med fina minnen i behåll.

 

Fiskeskolan.2016.4

 

 

DAG 3

 

Sista dagen för denna fiskeskola och vi skall åka till Stenjön som ligger en bit bortanför Fönebo. Vi lastar bilarna med fiskeutrustning, barn och mat och ger oss iväg för ”Put and Take” fiske. När vi kommer fram så har vi nära ner till sjön så alla är snabbt på plats för samling. Vi informerar att här får man bara fiska med ett spö per person åt gången.

Efter samlingen så sprider alla ut sig runt sjön och börjar fiska. Och det dröjer inte länge innan det börjar nappa. Vi märker att det bara hugger på fisk på dem som botten metar så alla vill börja med detta. Så det är tur att vi hade med utrustning så det räcker åt alla.

 

Fiskeskolan.2016.5

 

Det börjar bli dags för mat och alla kommer springandes. Man får stor aptit av att vara ute i naturen så barnen äter upp fort för att sedan skynda sig tillbaka för fortsatt fiske. Under denna dag så åker det även upp några gäddor ur Stensjön och ett 10-tal Regnbågar. Vid 20.00 så avslutar vi med korvgrillning innan resan tillbaka till Delsbo. Vi har haft turen på vår sida denna vecka med riktigt bra väder och med skapligt fiske. Ett lyckat samarbete mellan Jaktia Delsbo Vapen och Bjuråker-Norrbo FVO så att barnen får möjlighet att få prova på detta underbara Fiske.

 

Reportage av Emil Sundell 2016-06-18, praktikant Bjuråker Norrbo Fiskevårdsförening.

 

 

 

 

 

 

Translate »